Hakkımızda

Akdeniz Üniversitesi Rekreasyon Bölümü 2007 yılında kurulmuştur. Bölümümüzde lisans programı eğitimi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Ana Bilim Dalı bünyesinde tezli yüksek lisans programı ve doktora programı düzeyinde eğitim verilmektedir.

Rekreasyon; günümüz insanının önemli bir sağlık riski sayılan “hareketsizliğin” spor ve açık alan etkinlikleri ile önlenmesi, her yaştaki insanın bedensel, zihinsel ve sosyal gelişimine; aile, bölge ve ülke ekonomisine, turizm, sağlık ve spor etkinlikleri ile ülkemizin tanıtımı ve ulusal gelir sağlama katkısı bakımından önemli bir yere sahiptir.

Rekreasyon bölümü eğitim programının genel amacı; hareketliliğe uyum sağlayabilecek bedensel yeterlilikte, iletişim becerileri güçlü, çağdaş, teknolojik gelişmeleri takip eden özelliklere sahip “rekreasyon uzmanları” yetiştirmektir.

Akdeniz Üniversitesi Rekreasyon Bölümü;

Rekreasyon ve serbest zamanın önemini insanların sağlığı için vurgular.

Rekreasyon ve yakın disiplinlerdeki kavramlar, kuramlar ilke ve olgular ile ilgili bilgileri sunar.

Uygulamaya dayalı rekreasyonel aktivitelerde (sportif, sosyal, kültürel, sanatsal vd.) hizmet verme süreçleri ve işlemleri ile ilgili bilgiyi vurgular.

Rekreasyon uygulamalarını etkileyebilecek yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası kültürel unsur ve olgulara önem verir.

Rekreasyonel etkinliklerin ve rekreasyon alanındaki organizasyonların iç ve dış çevre faktörleri, ilişki ve etkileşimleri, yönetimi ve ekonomi konuları ile ilgili bilgileri aktarır.

Bilimsel araştırma bilgisine önem verir.

Rekreasyon ile ilgili gelişmelerin takip edilmesini sağlar.

Mesleki ve bireysel gelişime yönelik uygulama ve projelerde liderlik yapar.

Rekreasyon alanı ile ilgili etik değerlere bağlı kalır, sosyal sorumluluk projelerine öncülük eder.

Mezunları mesleğin multdisipliner doğası ve sosyal, çevre, sağlık ve yönetim bilimlerinin serbest zaman ve rekreasyon çalışmaları yoluyla sentezlenmesinin önemini vurgular.

Bölümün akademik yeterliklerinin, araştırma ve mesleki uygulama yoluyla toplumlar üzerindeki etkilerini ifade eder.

Eklenme tarihi :3.10.2022 15:56:23
Son güncelleme : 3.10.2022 15:56:23