Rekreasyon Anabilim Dalı Doktora Programı

Kuruluş Yılı 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı
Amacı

Rekreasyon doktora programı, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Rekreasyon Anabilim Dalı bünyesinde eğitim vermektedir. Rekreasyon doktora programının amacı, Rekreasyon alanında edindiği bilgi ve becerileri eleştirel bir yaklaşımla değerlendirmek, yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimsemek, bilgilerini yenilemeye ve sürekli geliştirmeye yönlendirmek amacıyla ilgili bilim alanında uzmanlaşmak. Bu programın bir diğer amacı da, bu alanda uzmanlaşacak kişilerin Rekreasyon alanında öğrendiği kavram ve düşünceleri, ulusal ve uluslararası boyutta yorumlayarak, karşılaştırmalı ve disiplinler arası analiz yapıp uygulama yolu ile  rekreasyon alanında çalışacak ve akademik ortamda yer alacak bireylere, lisans programında verilen teorik ve pratik eğitimin yanında daha kuramsal ve bilimsel çalışma yapabilme olanaklarını sağlamak ve sunmaktır. Bu yolla çalışma ortamlarında daha rasyonel düşünen, bilgi birikimi fazla, işbirliğine dayanan ve bilimselliği temel alan bireylerin gelişimine katkıda bulunmaktır.

Misyon

Akdeniz Üniversitesi Rekreasyon Anabilim Dalı'nın misyonu, evrensel değerler ışığında, bilimsel yöntemlerden yararlanarak, yaşam kalitesi yüksek nesillerin geleceği için üstün nitelikli, araştıran, bilim üreten ve aydınlatan bir bilim insanı, analiz eden ve bunları öğrencilerine aktaran, kendi alanında mevcut çalışmaları bilen, yeni bulgulara ulaşmak ve bu bulgularını yayan araştırmacılar/akademisyenler yetiştirmektir.

Vizyon

Akdeniz Üniversitesi Rekreasyon Anabilim Dalı'nın vizyonu, sürekli değişen ve yenilenen küresel koşullara ve teknolojiye uyum sağlayabilecek çağın gereksinimlerini algılayan, rekreasyon bilimini multdisipliner bir formatta sürdürecebilecek, ulusal ve uluslararası literatüre katkı sağlayacak, rekreasyon kapsamında yer alan alt başlıklarda yaygın eğitim veren ve uygulamalar yapan bilim insanları yetiştirmektir.

Anabilim Dalı Başkanı: Prof. Dr. Mustafa YILDIZ
Anabilim Dalı Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Tennur YERLİSU LAPA
Bölüm Sekreteri:  Hilal KILIÇ

2022-2023 Rekreasyon AD. Doktora Dersler Kataloğu'nu incelemek için tıklayınız...